Wednesday 21 November 2012

Ποια είναι τα γενικά πλεονεκτήματα της ΙΡ τηλεφωνίας;


Η ΙΡ τηλεφωνία όπως κάθε νέα τεχνολογία που έχει ωριμάσει στην αγορά, έχει πολλά πλεονεκτήματα για τους χρήστες και τους διαχειριστές της.  Παρακάτω περιγράφονται τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα:


Εύκολο στην εγκατάσταση και ρύθμιση:


Ένα IP τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί ως λογισμικό σε έναν υπολογιστή και μπορεί να αξιοποιήσει την προηγμένη επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή και την «φιλική στον χρήστη» διεπαφή που προσφέρουν.  Οποιοσδήποτε που γνωρίζει καλά τα δίκτυα και τους υπολογιστές μπορεί να εγκαταστήσει και να συντηρήσει ένα IP PBX.  Αντίθετα ένα ιδιόκτητο τηλεφωνικό σύστημα απαιτεί συχνά έναν ειδικό εγκατάστασης με εκπαίδευση σε εκείνο το ιδιαίτερο ιδιόκτητο σύστημα.


Εύκολο στη διαχείριση λόγω της web διεπαφής:


Ένα σύστημα ΙΡ τηλεφωνίας μπορεί να διαχειρίζεται μέσω μιας web διεπαφής ή ένα παρόμοιο γραφικό περιβάλλον το οποίο επιτρέπει την εύκολη ρύθμιση και παραμετροποίηση του τηλεφωνικού συστήματος.  Αντιθέτως, τα ιδιόκτητα τηλεφωνικά συστήματα έχουν δύσκολες στη χρήση διεπαφές οι οποίες συχνά έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται μόνο από τους τεχνικούς της κατασκευάστριας εταιρίας.


Σημαντική μείωση του κόστους με τη χρήση VοIP παρόχους:


Η ΙΡ τηλεφωνία κάνει πολύ εύκολη τη διασύνδεση με παρόχους τηλεφωνίας που αξιοποιούν την τεχνολογία VoIP, όπως για παράδειγμα το ΣΥΖΕΥΞΙΣ.  Η μηνιαία εξοικονόμηση είναι σημαντική. Αν υπάρχουν και σημεία παρουσίας ενός οργανισμού σε άλλα κτίρια, όπως ο Δήμος Ηρακλείου για παράδειγμα, είναι εύκολη η διασύνδεση τους για δωρεάν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ αυτών.


Μείωση στην καλωδίωση

Μόνο μία πρίζα χρειάζεται
για κάθε θέση εργασίας

Ένα σύστημα IP τηλεφώνου επιτρέπει την σύνδεση των τηλεφωνικών συσκευών απευθείας σε μια τυπική θύρα δικτύου του υπολογιστή (που μπορεί να μοιραστεί με τον υπάρχων υπολογιστή).  Επίσης, τηλεφωνικό λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί απευθείας πάνω στον υπολογιστή κάνοντάς τον μία τηλεφωνική συσκευή.


Αποφυγή του περιορισμού σε έναν προμηθευτή


Η ΙΡ τηλεφωνία βασίζεται σε ανοιχτά πρωτόκολλα και πρότυπα όπως για παράδειγμα το SIP (Session Initiation Protocol).  Έτσι, μπορούν να αναμειχτούν στο ίδιο τηλεφωνικό δίκτυο συσκευές, λογισμικό και υλικό SIP από διάφορους κατασκευαστές.  Αντίθετα, ένα ιδιόκτητο τηλεφωνικό σύστημα απαιτεί συχνά τηλέφωνα και εξαρτήματα του ίδιου κατασκευαστή για να χρησιμοποιηθούν προηγμένες λειτουργίες του συστήματος.

Επεκτασιμότητα


Ένα ΙΡ τηλεφωνικό δίκτυο μπορεί πολύ
εύκολα να επεκταθεί σε πολλαπλά σημεία
Είναι εύκολο να ξεπεραστούν τα όρια ενός συμβατικού συστήματος τηλεφωνίας.  Η προσθήκη περισσότερων τηλεφωνικών γραμμών ή επεκτάσεων απαιτεί συχνά δαπανηρό εξοπλισμό.  Δεν ισχύει το ίδιο με την ΙΡ τηλεφωνία.  Ένας συνηθισμένος εξυπηρετητής (server) μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να προστεθούν τηλεφωνικές συσκευές και γραμμές.

Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και παραγωγικότητα


Δεδομένου ότι η ΙΡ τηλεφωνία είναι τώρα βασισμένη στην υπολογιστική ισχύ κάποιων servers, μπορούν να ενοποιηθούν οι λειτουργίες του τηλεφώνου συστήματος με επιχειρηματικές εφαρμογές.  Για παράδειγμα:  εμφανίζεται ο φάκελος του καλούντος αυτόματα στην οθόνη όταν λαμβάνεται μία κλήση από αυτόν, έτσι, δραματικά βελτιώνεται την εξυπηρέτηση των πελατών και μειώνονται τα κόστη με τη μείωση του χρόνου που δαπανάται για κάθε καλούντα.



Διπλά τα οφέλη στη μισή τιμή


Δεδομένου ότι η ΙΡ τηλεφωνία βασίζεται σε λογισμικό, είναι πιο εύκολο να προστεθούν υπηρεσίες και να βελτιωθούν τα σύνολα των δυνατοτήτων τους. Τα περισσότερα ΙΡ τηλεφωνικά συστήματα συνοδεύονται από ένα πλούσιο σύνολο δυνατοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των αυτόματο τηλεφωνητή, φωνητικό ταχυδρομείο, αναφορές κλήσεων και άλλα.  Αυτές οι επιλογές είναι συχνά πολύ ακριβές σε ιδιόκτητα συστήματα και δεν περιλαμβάνονται στις βασικές εκδόσεις.


Οι ΙΡ συσκευές είναι πιο εύκολες στη χρήση



Διάφορες ΙΡ
τηλεφωνικές συσκευές
Οι χρήστες συχνά έχουν πρόβλημα στο να μάθουν τις προηγμένες λειτουργίες ενός τηλεφώνου.  Η δημιουργία μιας συνδιάσκεψης ή μια μεταφορά κλήσης συχνά χρειαζόταν συγκεκριμένους κωδικούς για να χρησιμοποιηθούν.

Δεν ισχύει το ίδιο με την ΙΡ τηλεφωνία.  Όλες οι δυνατότητες εκτελούνται εύκολα από ένα φιλικό προς το χρήστη μενού στην οθόνη του τηλεφώνου.  Λειτουργίες παρόμοιες με αυτές σε κινητά τηλέφωνα, όπως μητρώο εισερχόμενων, εξερχόμενων και αναπάντητων κλήσεων καθώς και εταιρικός και προσωπικός κατάλογος μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την οθόνη του τηλεφώνου.

Την επόμενη φορά…


 Στο επόμενο άρθρο θα αναφέρω τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα που έχει προσφέρει ΙΡ τηλεφωνία στο Δήμο Ηρακλείου. 

No comments:

Post a Comment